Kan du detta med blommor?

Vad är detta för blomster undrar jag nyfiket:

Jag tog bilderna igår i Mjölby, och de blommade sååå vackert trots att det är sent på året.

Jag vill gärna ha tips från er som kan blommor, på dem som blommar sent och/eller tidigt på året, för till nästa år vill jag ha den mest prunkande trädgåden i Mantorp så många månader det bara går!

Jag vill gärna också ha massa tips på vintergröna/-färgade växter som livar upp lite under de mörkaste månaderna.

Annons
Published in: on oktober 21, 2008 at 12:40 e m  Comments (4)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/10/21/kan-du-detta-med-blommor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

 1. Är ingen blom-guru. Men jag tror det är höstanemoner. Dom är fina och uthålliga… Perenner som kommer år efter år och har fina blad mellan blomningarna…. Brukar dock inte funka som snittblommor om jag minns rätt.

 2. Tack Mammamumrik! Så dessa är alltså perenner? De var ju så fina och omfångsrika där de växte i Mjölby vid vattnet. jag vill gärna ha gott om senblommande växter till nästa år, som sprider lite ljus och glädje. Att de inte funkar som snittblommor gör mig inte så mycket, även att det naturligtvis vore trevligt att plocka en bukett då och då.

 3. Perenner var ordet sa Bull
  Om du inte gillar illskärt så kolla färgen då du köper – ett tips från en luttrad köpare…
  Jag köpte en för kanske tre år sedan och den är nu en riktig ”rugge” trots att den växer i min allra mest styvmoderligt hanterade rabatt (och det vill inte säga lite).

  Man kanoxå så perenner. Helst mitt i vintern faktiskt – de flesta bhöver naturlig frysperiod.
  Sen glömmer man de små sålådorna och bara skvätter vatten på dem med jämna mellanrum. Frammåt sommaren har man jättesmå plantor att sätta i något lite barnkammarartat hörn (hyfsad jord, inte totalglömma vattna, håll stora starka ogräsen stängen, inte knallsol). Efter ett eller två år har man sedan normalplantor att plantera ut o ge bort. Tar alltså kanske två extra år. men kostar en femtiondel av vad plantor kostar. Och man får mycket bra presenter….. Jag har gjort så med några favvisar som jag villa ha i mängd (fylld tusensköna till våren, och några av just senblommaran… och så aklejor förståss….. Men det var i mitt mer drivkraftiga liv…. Undrar just om jag någonsin blir mig mer lik…

 4. När det gäller blommande rabatter vill jag gärna ha alla färger mellan himmel och jord, då blir det så glatt, livligt och lekfullt! Här inomhus nu så har jag en massa små sticklingar av både inne-och ute-växter. Min pappa är bra på detta med blommor och växter och driver upp mycket själv, som jag sen får många av. Jag har inte det minsta gröna fingrar, men nu när jag har trädgård (sedan 1 augusti) så vill jag lära mig en massa och hålla den färgstark och fin – helst hela året.
  Jag fick av en granne härom dagen en stor ”bukett” vintergrön murgröna som jag ska ha inne nu tills de slagit rot, och sen plantera ut. Jag vill ha lite insynsskydd och så med nämligen.
  Och så köpte jag ju en massa lökar härom månaden som jag ännu inte planterat ut… men nu fick jag lite lust.. ska nog ge mig ut nu med ens!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: