Fukt/imma på fönstren – vad göra?!

Förbaskat!

Vad kan jag göra åt detta??? (se bilder)

Köksfönstret

Vardagrumsfönstret

Varje morgon när jag vaknar ser mina fönster ut så här! PÅ INSIDAN! Totalt dyngsura…. så mycket imma att det rinner vatten längs insidan av fönstren (inte emellan rutorna alltså, utan helt på insidan).

Här är det kallhyra, så jag har bara på elementen vid behov så att säga, och inte fan vill jag ha på dem BARA för att slippa imma/fukt på fönstren – men detta är ju total galenskap!

Någon som har nåt tips?

UPPDATERAT VINTERN 2009/2010:

klicka här för att läsa hur jag fick bukt på problemet!

Annons
Published in: on oktober 30, 2008 at 8:50 f m  Comments (7)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/10/30/fuktimma-pa-fonstren-vad-gora/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommentarerLämna en kommentar

 1. Hej

  Jag tror att det först och främst beror på dålig ventilation. Är det kallt och man vill spara på värmen så är det lätt att man isolerar igen alla glipor osv och då blir det för dålig ventilation.
  Om du hyr så tror jag nog att du ska prata med din hyresvärd. Till slut förstörs ju trät (?) i fönstret så det borde ligga i deras intresse att fixa. Det finns ju något slags ventil man sätter i nederkant av fönstret. Där jag bodde sattes sådana in överallt ett år.

  Hälsningar den självutnämnda experten Ella 😉

 2. Jag hade så i mitt rum i villan hos mina föräldrar. Det berodde på att det var för tätt, precis som Ella säger. Och jag kan tillägga att luften blev sämre och sämre. Jag skyller min astma på det fönstret, för när jag flyttade därifrån började mina lungor må mycket bättre.

 3. Jag tror ni är båda inne på helt rätt spår för när jag varit hemifrån i flera timmar nu när det är kallat ute och har elementen avstängda när jag inte är hemma, så immar ändå glasögonen igen så fort jag kliver in, så det är ju tydligen så att värmen hålls bra här inne – alltså är det nog alldeles för tätt…
  Jag har bara bott här sedan augusti i år, och hyr stället. Jag ska prata med hyresbolaget om ifall de inte borde sätta in en ventil ovan eller under fönstren. Det har jag haft i alla tidigare boenden jag haft, och då sluppit detta dilemma.

  Ella: jag tänker ju det med – att trät (hur fan man nu stavar DET?!) 😉 kan ta skada som tusan av att det samlas vatten, så nu går jag och torkar av runt fönstren var dag och det ska man ju inte behöva göra…

  Trollhare: det låter rimligt att din astma förvärrades av luften i dina föräldrars hus. jag har inte astma men känner mig ofta torr i näsan och luftrören här… kanske beror på dålig ventilation..?

 4. […] av områdets vaktmästare kom just förbi och tittade på fukten i fönstren (som jag skrev om här tidigare), på dörrarna osv som jag har här. Fönstren är ju täckta av fukt, och nu har även dörrarna […]

 5. SEdan jag flyttade hemifrån vid 16 års ålder har jag alltid sovit med fönstret öppet. Går ju inte sova utan frisk luft! DEt är ju liksom skillnad på att bo i ett hus på över 200 kvadrat och med öppen spis som brunnit hela kvällarna och att bo i ett rum på 30 kvadrat… Öppna upp, Trollhare! Min granne som är rätt krasslig och som bor på nedre botten klagar alltid på att det är så kallt och att grannarna har öppet- men det värsta för hälsan är preeeecis såna här utrymmen där fönstren ser ut som på din bild. Det är livsfarligt! Öppna upp, åtminstone så att det alltid är en glipa öppet dygnet runt.

  Sov gott!

 6. vip porno

  Fukt/imma på fönstren – vad göra?! | AddAnna

 7. What’s up to every one, the contents present at this website are in fact amazing
  for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: