George W Bush mördad

Jag såg just en väldigt intressant dokumentär om mordet på president George W Bush i oktober 2007. Hur han under ett starkt övervakat besök i Chicago blev skjuten då han lämnade Sheraton Hotel. Utanför hotellet var en hotfull stämning då tiotusentals människor demonstrerade sin avsky för Bush och hans internationella krigsföring. Vem som helst hade kunnat utföra mordet, 300 personer greps och förhördes. En man fälldes slutligen för mordet av en enig jury. En syrier boende i USA, som ansågs ha kopplingar till Afganistan och Al Quaida.

Mordet utfördes i själva verket av Al Claybon. En amerikansk militär som själv kämpat i Gulfkriget, och vars ena son dog som soldat i Irak. Claybon sköt sig själv efter att ha skjutit Bush i Chicago 2007, men lämnade efter sig tillräckligt med bevis. Men att fälla en person som redan är död är inte vad som föder amerikanska hjärtan. Istället sitter syriern Jamal Abu Zikri fortfarande i fängelse – dömd för mordet på president Bush. Det räcker att han är syrier och muslim – då behövs inte bevis.

Claybons avskedsbrev till sin son Casey:

”Everything I stood for and raised you to stand for has turned bad. There’s no honor in dying for an immoral cause. For lies. I love my country, but I love God, and the sons He gave me even more. I must do the right thing by you and by David. George Bush killed our David, and I cannot forgive him for that.”

Jag är naturligtvis väldigt ledsen över att varenda muslim behandlas som en terrorist i USA. Det är fullkomligt vidrigt!

Men ännu mer ledsen är jag att ”mordet på president Bush” bara var fiktion…

Jag är överlag en människa som kämpar för allas rätt till liv, men vissa har förbrukat sin rätt. Jag skulle inte fälla en endaste tår, eller skänka en endaste ledsam tanke om Bush blev mördad. Jag uppmuntrar inte heller folk att ge sig efter honom – men då inte av hänsyn till Bush, utan för det straff som hela världen skulle utsättas för om (när?) Bush blir mördad. Men mördas han och mördaren kommer undan så är jag… likgiltig. Faktiskt. Kanske rent av med ett litet smil i mungipan…

Är jag en ond människa som känner så?

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/10/19/george-w-bush-mordad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommentarerLämna en kommentar

 1. Nehej, du är varken ond eller ensam om den åsikten.

  Han är ute efter ond, bråd död. Må han själv falla offer, och jag kommer bara skratta av någon sorts frihetskänsla.

 2. Den stereotypa bilden av motståndet mot Bushadministrationen i USA stämmer inte det ringaste med verkligheten. På grund av bristerna i vår svenska nyhetsförmedling saknar vi inblick i den omfattande folkrörelse det handlar om. Inledande scenerna med hotfullt aggressivt militanta demonstranter fungerar som försvar av den polisstat som växer fram, i takt med att presidentens enskilda maktbefogenheter utvidgats under dessa sju turbulenta år.

  Impeachment – Riksrätt mot sittande president, inte mord.
  Det är vad man har kämpat för i tre år nu.
  Uteblir ett åtal får det katastrofala konsekvenser för presidentämbetets framtida utveckling – till ren diktatur.

  Besök bland annat portalen AfterDowningStreet.org
  http://afterdowningstreet.org
  (daglig uppdatering)
  eller Right Livelihood-prisbelönade
  Amy Goodman’s TV- och radioprogram
  Democracy Now
  http://democracynow.org
  för en beskrivning av verkligheten i USA.

  mvh,

 3. @ Jan: Hur menar du med att den stereotypa bilden inte stämmer med verkliheten? Utveckla gärna – du tycks ha intressanta kunskaper i ämnet.

  Naturligtvis ser jag hellre riksrätt mot Bush, hellre än att han blir skjuten, men OM OM OM han blir skjuten så bryr jag mig inte nåe vidare…

  Tack för intressanta länkar Jan!

 4. @Puffan78: vi är många i denna uppfattning – och det känns skönt!
  Jag är sällan likgiltig inför mord… men i detta fall… who cares…. 😉

 5. Hej Anna,
  Den amerikanska folkrörelsen är idag ett brett spektrum av kampen för riksrätt, mot krigföringen, mot övervakningen och avlyssningen av medborgarna, mot korruptionen och skrotandet av välfärden.

  Som hur en haitisk kvinna som levt i USA i över 20 år, två veckor efter att hon fått chockbeskedet att hon hotas få lämna sitt hem efter bolånekrisen – får ytterligare ett besked: att hennes ende son dött i Irak.

  CODEPINK, en av USA:s starkaste kvinno-organisationer mot kriget, meddelar i sitt senaste utskick hur de i en riksomfattande kampanj lyckats stoppa auktionen av hennes hem.

  CodePink – Women for Peace
  http://codepinkalert.org

  Kampen förs inte bara på gatorna, utan också genom hungerstrejker, dagliga uppvaktningar av kongressen, mm.

  Cindy Sheehan, mamman som förlorade sin son i Irak och blev aktiv i krigsmotståndet, utmanar nu demokraternas taleskvinna Nancy Pelosi i valet till kongressen:

  http://www.cindyforcongress.org

 6. Ett annat färskt och skrämmande exempel är hur ridande polis mejade ner krigsveteraner från Irak (Iraq Veterans Against the War – http://ivaw.org) som i värdig procession krävde att få väcka frågan om ockupationen under slutdebatten mellan Obama/McCain:

  http://socialistworker.org/2008/10/17/antiwar-vets-attacked
  (även publicerad på AfterDowningStreet.org)

 7. @Jan: Jag läste om denna kvinna på en av dina tidigare länkar och det rev verkligen i hjärtat! Vad skönt att höra att auktionen stoppats! – jag ska genast hoppa in och läsa mer.

  Jag läste även artikel om krigsveteranernas protest vid slutdebatten… vidrit hur polis och deras ‘överordnade’ bokstavligt talat trampar ner sin egna ex-soldater!

 8. Plastic Surgery Rhinoplasty Pictures

  George W Bush mördad | AddAnna

 9. plumbing world in long Beach

  George W Bush mördad | AddAnna


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: