Bankkrisen kan ge en knölig madrass

Jag har hittills inte följt alla nyheter kring bankkrisen. Men tänkte att nu när jag ju faktiskt blev 31 år gammal idag så är det väl banne mig på tiden att jag läser ekonominyheter och annat trist och invecklat med?

Det var Tant Rasch som kickade igång mig, då jag läste hennes inlägg om krisen i bankvärlden. Då slog mig tanken att det nog är bäst att göra som hon föreslår, spara pengarna i madrassen. Men jag har bara råd att lägga undan några femmor och enkronor lite då och då, och då skulle madrassen bli väldigt otrevlig att sova på.

Jag har hela mitt sparkapital i hemmet, och jag tror inte det är risk för att jag får inbrott här genom att berätta det.

Det är dryga 60 kronor som jag lagt i en Nutrilettbars-kartong och tejpat, tejpat, tejpat, runt, runt, runt som bara den, och sen spikat fast den i väggen (ja, jag är tokig). Så i absoluta kris kan jag bryta upp den (eller klippa upp för det är bara mynt…) så jag har pengar för pendeln hem till pappa.

((Tanken är att det är krispengar för om pappa blir sjuk och jag inte har pendelkort, men så att jag inte ska hamna i sitsen att inte kunna åka till honom))

Våga nu bara i komma och sno mina pengar…

för rör du lilla lådan så skjuter det ut eldflammor!

Annons
Published in: on oktober 1, 2008 at 1:37 e m  Comments (6)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/10/01/bankkrisen-kan-ge-en-knolig-madrass/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

 1. hahahahahaha
  som jag skrattade när jag läste detta inlägg!

  Ja, tänk att du har ett SPARKAPITAL! 😉

 2. Hihihihi!! 😆

  Ja det är det största sparkapital jag haft på många år! 😀

 3. Men, men inte för att jag vill sno ditt sparkapital för sånt ligger inte för mig, men jag vill gärna se när den skjuter eldflammor *studerar asken noga med händerna knäppta bakom ryggen med oskyldig men ack så nyfiken min*

 4. Jag har programmerat den via telepati till att explodera vid vidrörning av annat DNA än mitt, men jag har inte provat funktionen än…. 😉

 5. Nu när bankkrisen kom kände sa jag till min man: ”Så skönt att vi inte håller på med sparkapital och sånt, vad jobbigt det skulle varit nu!”

  Lev som om det inte finns nån morgondag, med andra ord spendera! *fniss, fniss*

  Kan väl motvilligt erkänna att det är väldigt sällan som jag känner mig så nöjd med min spenderarförmåga, men det finns en första gång för allt! 😀

 6. Jag tänker också så – lev som att imorgon aldrig kom. Fullkomligt galet, men väldigt kul just idag. 😆
  Alltid kommer det nåt bra ur nån av alla galenskaper man håller på med säg 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: