Fågel-trauma…

I morse var allt till en början som vanligt. Jag släppte ut mina vovvar Tasha och Bonzo på baksidan medan jag utförde mina första morgonbestyr i badrummet. Så gick jag ut på altanen och såg då hur båda vovvarna var och nosade för fullt på kompostgallret i underkant av vår grind i staketet….
Först tänkte jag inte mycket på det, men när jag tyckte de var väldigt ihärdiga så gick jag fram och kollade.

Där var små duniga fjädrar och blod på kompostgallret, och utanför tomten var det massor  ❗ med fjädrar! Både små duniga ”under”-fjädrar, vanliga fjändrar och…. så såg jag nåt hemskt som fick hjärtat att stanna…

Två vingar….. som fortfarande satt ihop…. Två kompletta vingar från en fågel aningens större än en typisk småfågel, skulle jag gissa.
De var helt kompletta…. och i ”roten” av dem båda var det fullt av blod-slamsor som höll ihop dem med varandra…. Jag hamnade som i chock… jag letade febrilt bland buskar och blommor efter en sargad liten fågelkropp utan vingar….. åh, hemska tanke!
Men jag hittade inget annat än massa fjädrar… så jag gissar att en katt eller nåt annat mindre rovdjur fått fatt på den.

Jag begriper fortfarande inte hur det kan ha gått till! Hur båda vingarna kan slitas från ryggen, men ändå vara intakta, genom att fågeln fastnat i kompostgallret… Usch så hemskt rädd den lilla stackaren måste ha varit!

Jag tog slutligen vingarna, bäddade in dem i gräs, la dem i en påse och gick ut till soprummet med dem… Jag ville inte att även de skulle slitas och dras i av katter eller andra fåglar…

Stackars lilla pippijogel..

————————–

Så kan jag ju heller inte låta bli att spinna iväg i andra tankar…. ‘Är detta ett omen..?’ … jag har för mig att det finns en gammal sägen, som säger att om en fågel flyger in i huset så betyder det att någon ska dö den dagen….. Har för mig att det är nåt sånt…

Vad betyder i så fall detta…?!

Annons
Published in: on juni 6, 2009 at 11:28 f m  Comments (5)  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2009/06/06/fagel-trauma/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

 1. Kan det vara så att den har fastnat och slitit sig loss från vingarna i panik? :S

  Det med fåglar som flyger in i huset + död, mja. Det hände ofta när jag var liten, men ingen vi kände dog.

 2. Usch, stackars lilla kraken 😦
  Men tänk så många dödsfall det skulle varit här om alla fåglar vi haft härinne skulle räknas… iofs kanske det inte räknas när det är katterna som dragit in dem =) Men du som har lite fågelkontakter skulle ju kunna skicka en fråga om detta, de blir säkert glada över att få ytterligare en fråga från fågel-Anna 😉
  Kram!

 3. @Fröken Å: Jo, så kan det ju ha varit… men jag tyckte de såg så…’vad ska jag säga’…. ”ordnade” ut. Som att en människa tagit tag i vingarna med ena handen, kroppen i den andra och slitit loss dem (fast jag INTE tror människans onda hand varit inblandad i detta fall). De var liksom inte tilltufsade alls.

  @Hanna: Jag hoppas att det där med influgna fåglar=död är nåt min hjärna kokat ihop av sig självt, men jag är ganska säker att jag hört nåt sånt i amerikanske tv-program eller nåe.
  Hahaha! 😆 En till fråga från Anna till dem skulle nog roa dem (och DIG!) mer än mig… 😛
  Kram!

 4. Meh, fågel = mat! En hök har väl suttit på komposten och ätit det den ville ha. Naturen är sån. Fågeln levde säkert ett mer ångestfritt liv än grisen/kycklingen/kossan på mataffären innan den hamnade där.

 5. Jobbigt. Jag hittade oxå en stackars fågel häromdagen, man blir allt lite ledsen.

  http://astrogirls.wordpress.com/2009/06/14/stackars-duvan/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: