Vem ska jag välja för EU?!

Jag är väldans snurrig nu jag…. Jag vill inte låta ett endaste val passera utan att jag gör min röst hörd, men det kräver ju en hel del engagemang för finna det parti eller den politiker man vill rösta på.

Men jag SKA bestämma mig för något även till detta val! Om jag så ska sitta vaken dygnet runt och söka info, fram till valdagen.

Jag har alltid varit intresserad av politik och samhällsfrågor (i stort och smått), men dock aldrig särskilt partipolitiskt driven. I senaste valet bestämde jag mig för att välja en kärnfråga och rösta för den – då jag efter mycket läsande och grunnande inte lyckats ty mig till något partis fullständiga program.

Jag tror inte att jag någonsin kommer kunna ‘välja sida’ till 100%. Välja ett parti och hålla mig till det alltså. De allra flesta partierna (förutom tex Sverigedemokraterna och FI….) har ju NÅT bra att komma med, och likaväl nåt dåligt. Så inget parti kommer nog någonsin ‘funka’ för mig…

Men nu är det ju inte så insnöat på partipolitik i detta val, utan mer individbaserat (som jag ser det), och då är det kanske lite lättare… observera: kanske….

Jag har sedan en tid lutat åt Carl Schlyter, men hade någon obestämd känsla som inte gjorde mig nöjd med att lägga min röst på honom… VARFÖR vet jag inte… bara en känsla… Men han har ju sagt bra saker. Tex: Framtidens största problem ligger på en global nivå. Miljöproblem, krig och svält är något som vi måste lösa tillsammans.

Dessutom har Schlyter skrivit av sig kring vilken uppmärksamhet han fått (i ordalag jag gillar!): ”Det har varit en tid av glada undersökningsresultat: Jag hamnade i topp av alla svenska kandidater vad gäller allmän aktivitetsnivå i Rapports och Aftonbladets granskningar och bäst av alla 19 svenska ledamöter i Naturskyddsföreningens granskning. Djurens Rätt sätter mig som första kandidat man ska kryssa, […] Någon gång ska det ta slut! Nu har jag hamnat sämst i test av Jägarförbundet. De motiverar det med att jag låg bakom förslaget att inte tillåta kommersiell handel med sälprodukter. Lagen skapades för att stoppa import av industriellt slaktad säl, en jakt där sälarna skadeskjuts och klubbas, ofta blir levande flådda.”

Så lutade det åt att jag kanske också vill lägga min röst på Mikael Gustafsson (v). Bland mycket (!) annat har jag läst detta:

Vilka frågor tycker du är viktiga att driva i EU?
– Miljö, djurrätt, klimat, genus, arbetsrätt, värnandet om kollektivavtalsrätten och att inte överföra fler frågor till överstatliga beslut.

För mig är Miljö, Djurrätt och Human Flyktingpolitik bland de viktigaste frågorna i EU, och han nämner ju de två första, och mina fördomar säger mig att han nog tycker human flyktingpolitik är viktig med eftersom han är vänsterpartist.. Ja, även jag har fördomar. 😛

Så tittar jag då runt lite på vänsterns hemsida, och liksom undermedvetet söker efter nåt att störa mig på…. (VARFÖR gör jag det?!)….. så finner jag detta:

Varför säger ni att EU är odemokratiskt?

[…] Majoritetsbeslut är huvudregel och länder som hamnar i minoritet tvingas underkasta sig majoritetens vilja. […]

…..öh…. är det inte det som ÄR demokrati? Majoritetsbeslut… Som i alla val och folkomröstningar osv…. Majoriteten ‘vinner’….

Varför gör jag såhär?! Varför försvårar jag det ytterligare för mig själv?!

Här hittar jag en till synes bra kandidat, och då måste jag ändå försöka undergräva det hela… så jag blir osäker igen…

Hur gör ni för att fatta era beslut?!

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2009/06/02/vem-ska-jag-valja-for-eu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: