I am a pack leader ! :D

Your score: 29 out of 40

Your rating:

Pack Leader (20-29 points).

You’re started down the right path, but you need a little help! Remember Cesar’s formula – Exercise, Discipline, Affection… in that order.

Jag gjorde just ett litet test på hundtränaren Cesar Millans hemsida, för att se hur han skulle ranka mig som packledare.

Ganska så uppenbart att detta test är för amerikaner, och inte för oss i tex Sverige….. Kolla tex svarsalternativen här:

Jag har aldrig träffat en hundägare i Sverige som skulle klicka för något av de fyra första alternativen! Galenskap…. Hur kan man skaffa hund, och sen inte ALLS gå ut med den?!

Klart det finns idioter även här (naturligtvis!), men som det visas i The Dog Whisperer så tycks ju många amerikaner inte alls gå på promenad med sina hundar, utan bara ha dem på tomten. Jag har inte mycket erfarenhet av amerikanska hundägare – bara EN erfarenhet: Några collegekillar jag bodde hos under en månad år 1998, och de hade en rottweiler som de aldrig tog på promenad. Hur mycket jag en talade med dem om vikten av promenader så gick det inte in i deras (…trånga…) skallar. Under just DEN månaden så tog jag henne på promenader i alla fall, och det var ingen lätt match… en vuxen, stark hund som ALDRIG gått i koppel… ujujuj…

Enligt testet är jag tydligen ”pack leader” över min lilla pack i alla fall…. vet dock inte om jag fullständigt håller med om det. Men nja… jo, det gör jag nog.

Mina hundar tycks inte tro att de verkligen bestämmer över mig, utan det är mest att jag kan vara så uselt okonsekvent som är problemet och då testar de naturligtvis gränserna… Men säger jag till på skarpen så lyssnar de, och är aldrig bossiga eller uppstudsiga mot mig. Så lite av en packledare är jag nog allt. 😉

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2009/03/05/i-am-a-pack-leader-d/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jag har inte gjort testet men kan lugnt säga att jag inte är nån pack leader i alla fall… Hundar brukar i allmänhet bara titta å mig, gäspa och sedan göra som de vill…

  2. Ett intressant test, ska göra det nån dag jag också och se om jag är nån bra ledare för våra 2 små hundar.

    Kika in till mig så får du se vad du har att hämta hem till dig, något riktigt sött! 🙂

    Ha det bra vännen och massor av kramar till dig!

  3. @Linlin: Vilken rolig vision jag fick nu! 😆 Ser nonchalanta hundar sitta och gäspa, och sen sätta fart. 😀

    @Sussie: Ja gör testet du – men det var nog som sagt inte heeelt anpassat efter svenska hundägare. Hoppas jag. 😛


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: