Anti-dator-period pågår…

Usch vad jag är ointresserad av att sitta vid datorn nu för tiden… eller ja, just nu sedan någon vecka ungefär. Nu har jag suttit här under min frukost och känner mig redan less. Total blogg-torka och inget tålamod för laddning av sidor eller annat. Så det kan bli ibland. Oftast skriver jag ju ett inlägg (minst!) per dag, men nu har jag total torka i hjärnan, ingen som helst fantasi eller inspiration – vad gäller bloggen.

I övrigt mår jag bra. Har haft möte med åtgärdsteamet (soc, arb.förmedlare och arb.terapeut) i förra veckan och då talade vi bland annat om att jag ska undersöka möjligheterna att  i framtiden slutföra tidigare avbrutna utbildningar. Jag har just skickat ett mail till min gamla studierektor i socialantropologi, vilka studier jag avbröt efter nästan två år – precis innan jag skulle lämna in D-uppsatsen. Jag frågade honom om hur möjligheterna ser ut för att slutföra D-kursen. Jag hoppas på ett positivt svar.

Jag ska även höra av mig till distanskursen till undersköterska som jag påbörjade (för andra gången…) i januari 2007, och hoppade av (…igen…) efter några månader.

Om jag kan sluföra både socialantropologin och undersköterskautbildningen så skulle det göra MYCKET för min självkänsla, och dessutom ge mig en yrkesutbildning, och dokumenterad kunskap om kulturmöten osv. Med båda de utbildningarna slutförda skulle jag kunna arbeta inom många olika områden i vården i Sverige, men även utomlands – så jag hoppas verkligen att jag i framtiden ska kunna slutföra dessa studier med goda resultat!

Vad mer har hänt under min datortorka…? *funderar* … Jo jag har umgåtts lite mer med min granne och vän Åsa. I går satt vi i telefon i två timmar – rätt fånigt med tanke på att vi bor typ 100 meter från varann…. 😀 Och på fredag ska jag till henne på middag. Det ska bli trevligt!

Annars har jag lagt en del pussel också. Sitter då i köket och lyssnar på radio samtidigt som jag försjunker i ett pussel. Jag är så förundrad över den fokusering och envishet jag kan ha vid ‘pusselläggning’, sömnad eller annat pyssel – jag som annars har ganska dåligt fokus.

Jag har också börjat med lite mer vardagsträning med mina hundar; att de ska ‘uppföra sig’ bättre när vi träffar andra hundar, att Bonzo inte ska springa fram till människor och att Tasha ska ha mer tilltro till människosläktet. Inte bara jag, utan även mina hundar har ett mer spännande och utvecklande år framför sig. 😀

Jag har också införskaffat ett Alfapet (delad vårdnad med pappa) 😉 och jag har hittills klått honom två gånger av två möjliga *stolt och mallig*. JAG klår familjens språkvetare – det ni! Snart kommer bror hem, och fru såklart. De ska vara här i Sverige över pappas 70-årsdag i början av april – och då ska jag banne mig se till att klå dem i Alfapet också!

Min svägerskas härliga, skämtsamma och glada moster gick bort för drygt två veckor sedan. 77 år gammal somnade hon i sin tv-fotölj och gick över regnbågsbron. Camilla (min svägerska) kommer hem för begravningen och stannar i Sverige kring månadsskiftet februari-mars, åker sen hem till Kenya igen och så kommer hon och Peter upp igen i slutet av mars. Hon täcker således många mil under kommande veckor/månader.

Under tiden som Camilla åker fram och tillbaka mellan Sverige och Kenya så ska min bror Peter åka på intensivkurs i Swahili i Tanzania, och på kurs i Malawi. Vad ska jag göra under denna tid…..? Nja… kanske köpa ett nytt pussel… ta en fika…. hrm, suck för mitt trista liv.

Men nej, skämt åsido – jag har inget jätte-happening liv, men jag mår ändå bra. Jag kommer alltid vara tacksam och nöjd med mitt liv så länge jag inte mår som jag gjorde för några år sedan. Så länge jag inte vill dö så är jag jätteglad att leva – och jag kommer förhoppningsvis aldrig mer må så skit som jag gjort förr.

Men jag börjar allt bli trött på att vara sjukskriven, inte ha något att bidra med, något att göra som gör skillnad för människor och samhälle, och som berikar mitt liv. Men jag vet att detta år kommer resultera i ett mer tillfredsställande vardagsliv. Åsa (min granne) har tex erbjudit sin bil och medverkan till övningskörning så jag kan skaffa körkort! DET vore ett STORT steg för mig!

Nåväl… det var i alla fall lite från mig mitt i denna datortorka. Kanske är jag tillbaka i bloggvärlden igen nu? Men bli inte förvånad om det blir lite tyst igen heller. 😀

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2009/02/19/anti-dator-period-pagar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

 1. Välkommen tillbaka!
  Du har varit saknad(inte menat som någon press att du måste skriva hela tiden, jag förstår definitivt att pauser behövs)!

  Skönt att se att du mår bra. Att du känner dig tillfreds om än lite uttråkad. 😉

  Fortsätt ta hand om dig! 🙂

 2. Samma som ovan.
  Har saknat dig men känn ingen press.
  Skönt höra i alla fall att allt är bra.

  Önskar dig allt gott

 3. Så skönt att allt är bra ; man blir ju lite orolig när det inte kommer några livstecken 🙂

 4. Pauser och idétorka är nog bara kroppens sätt att tala om för en att man ska göra något annat ett slag. Så att man får mer att skriva om…….sen 🙂

 5. Hittat hit via Ji, intressant blogg! Många igenkänningsfaktorer för mig 🙂

  P.S Visste du föresten att du kan lägga pussel på nätet? http://www.jigzone.com/puzzles/daily-jigsaw

 6. Hej vännen! Ja, blogtorka och idétorka får man ha ibland för att ladda batterierna! Tänk om alla var lika klok som du är och lyssnar när kroppen säger ifrån!
  Jag har gjort det den här veckan med noll scrappat och också lite blogtorka, har bara inte orkat vara så social dels pga. att sonen varit sjuk och att jag är såååå trött av värk och IBS-mage! Men det blir väl bättre så småningom!

  Kanske du haft tid över då för lite pappersscrapping… om du nu hämtat dina grejer från huset vill säga, eller? 1 år utan att scrappa, det är lååååång tid! Jag klarar högst 1 vecka!

  Håller verkligen tummarna för dig Anna att du kommer igång med dina utbildningar och att du lyckas hela vägen den här gången… känner på mig att du kommer att lyckas nu!!! 🙂 Stå på dig och var stark men tänk på att göra det i den takt som du klarar av, det är bara du som vet det!

  Ha en underbar helg med vovveträning!!!

  Kramisar från Susanne!

 7. Tack till er alla som skrivit! Jag blir så glad att få sån här respons på att jag inte finns här. ”Finns här” gör jag ju förvisso… jag vistas ju ändå i samma värld som er alla, men har ju haft lite anti-dator period bara.

  @Jenny: jo jag vet… 😦 men jag kan inte med det, för min dator är så förbenat långsam… *snyft* Men på CityGross som är min närmaste butik är pussel billigt som väl är. 🙂

  @Sussie: jag har inte hämtat min scrap-väska än… eller en massa annat jag har i huset med för den delen…. får ta och kontakta exet snart tror jag….
  Jag tänkte göra ett scrap-album till ”min Kenyanska familj” (Christopher med fru och barn, som jag nämnt tidigare på bloggen).

  Kram till er alla, och era värmande ord!!

 8. Gött att se dig, damen! Jag känner själv med jämna mellanrum, när jag har suttit för mycket vid datorn och försummat världen omkring, eller när det händer mycket i riktiga livet, att nu måste det bli mindre bloggat ett tag. Vi får ju inte tyngas av bloggandet, då mister det liksom sin vits. Men det var i alla fall roligt att höra från dig, och det du berättar låter ju jättespännande, jag kan bara beundra din viljestyrka och framåtkraft.
  Kram! Anna-Karin

 9. Hej hamnade här av en slump.
  Intressant blogg du verka har.
  såg /läste du hade add,jag har adhd. Hoppas allt är bra med dig 🙂

 10. @Anna-Karin: Ja visst är det så att vi inte får tyngas av bloggandet. Det ska ju vara ett bonus i livet, inte ett måste. Men jag känner det inte som ett måste i och för sig, även att jag kan ibland känna lite dåligt samvete gentemot mina bloggvänner. Och ibland känner jag spontant ”Detta vill jag skriva om på bloggen!!”, men så är datorn så långt borta. 🙂
  Kram!

  @Linda: Hej Linda! Kul att du hittade hit! Jag tittar in hos dig nu jag. 😀
  Och jo, jag har ADD. Jag slapp h:et jag 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: