Försäkringskassan tvingar en kvinna till operation

Nu tittar jag på Sverige i Veckan på TV4, och de tar upp lite händelser runt om i landet under gångna veckan. Du pratade de med en kvinna som i några år fått livränta från Försäkringskassan efter en whiplash-olycka där hon blev påkörd bakifrån.

Nu har dock Försäkringskassan beslutat att ge avslag för fortsatt livränta / ersättning. De säger nu att hennes smärtor inte beror på whiplash-skadan utan att den beror på hennes ”alldeles för stora bröst”.

Hon berättar själv om att hon inte haft några som helst problem med rygg eller nacke förr (innan olyckan), men Försäkringskassan ger sig inte. De säger att om hon opererar sig så kommer hon bli helt arbetsför igen.

Vad händer då OM hon opererar sig, och smärtorna kvarstår?! Då har hon tvingats gå under kniven, och har ändå smärtorna kvar. Kommer då Försäkringskassan ge henne fortsatt ersättning / livränta?! Och i så fall en sjuhelvetes ersättning från Försäkringskassan med hoppas jag! 👿

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/12/06/forsakringskassan-tvingar-en-kvinna-till-operation/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

 1. Jag har gjort en bröstförminskning och kan tala om att det verkligen inte är en dans på rosor. Det gör ont i veckor efteråt och har man otur försvinner förmågan att amma. Jag fick dessutom rätt fula ärr, som visserligen sitter under brösten, men det är inte kul att visa sig naken ens för sin pojkvän…

 2. Helt sanslöst vilket jäkla överförmynderi

  Man undrar ju hur det här landet kommer att sluta

 3. @Linda: Jag har en nära väninna som också gjort en bröstförminskning men den gick bra för henne. Vad synd att du lider av dina ärr… 😦 Men du gumman, det är nog som med alla våra skavanker.. det sitter nog mest i våra egna huvud. Och det är ju förvisso jävligt lätt sagt… 😦

  @AtDeHyDi: Ja det är helt obegripligt verkligen! Fattar inte hur det kan vara lagligt… men så är det ju en myndighet, och de har alltid rätt… 👿 Hade en arbetsgivare gett ‘order’ åt en kvinna att förminska brösten för att klara tunga uppgifter och få behålla jobbet hade det ju inte varit samma acceptans från myndigheter anar jag….

 4. Ja, det här är ju rent ut sagt för dj….gt!!!!! Det får bara inte gå till på det här viset, sjukt! Har en anhörig med en whiplashskada som fick höra att den berodde på hans prostatacancer… eh????!!!!???? Vet även en person som fick höra att hans besvär berodde på en hörselskada!!???!!!

  Förstår inte alls vad de tänker med, snart tror de väl att nacken sitter i knävecken eller nån annastans!!! Det sunda förnuftet och medmänskligheten är bara som bortblåst nu för tiden!!!

  Tack snälla goa Anna för tipsen på mitt sista inlägg!!! Har bara inte orkat ta itu med dem ännu, är så trött av den nya medicinen och efter att ha firat en svågers 50 årsdag hela helgen, men ska försöka nu till veckan.

  Ha de så bra och sköt om dig ordentligt!!!

  Kram Susanne

 5. […] Försäkringskassan tvingar en kvinna till operation […]

 6. @Sussies: Ja det är verkligen förjävligt!! ‘Beslutsfattarna’ framstår ju verkligen som fullkomligt inkompetenta idioter!
  ”Whiplash? Kanske är det för att du hade nageltrång i tonåren?” 😕

  Låter lite som jag brukar ‘skoja’: ”Om du har huvudvärk kan du hugga av lilltån – då tänker du inte längre på att du har ont i huvudet!” Men det är ju en sak att JAG (som är dokumenterat lite galen) säger så, men om jag satt i en beslutsfattarposition så borde jag lobotomeras vid liknande uttalanden om andras hälsa!

  Och du… inte ska du ta itu med datagrejs nu. Fokusera på ditt välmående istället! Det är ju betydligt viktigare!

  Många kramar till dig Susanne!

 7. åhh…vilka söta nallar… 😀

 8. Ja visst är de små nallarna som tassat in på min blogg bara sååå söta!! 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: