Gratis hundbajspåsar – hjälper det?

Nu sitter tant Anna och tittar på tant-tv igen. 😆 ”Sverige i Veckan” är det nu jag har på. Igen… liksom förra veckan – läs *HÄR* om du vill.

Nåväl. Nu pratade de just om att man i Karlskrona har satt upp behållare med hundbajspåsar ute längs promenadstråk. Tänk va, att det ska behövas! Visst är det bra för dem som glömmer ta med påsar, men jag tror att allt för många också skiter i (i brist på bättre ordval) att ta med bajspåsar, och låter hunden skita vart den vill och sen bara går därifrån.

take-me-to-your-leader

Denna bild är från ”Arga Lappen”

Detta nämnda projekt i Karlskrona kostar visst inget för folk och stad för det är reklamfinansierat. Tror du att de som vanligen skiter i att ta upp bajset verkligen kommer göra det för att det finns gratispåsar att tillgå? Är de lata nog att inte ta med sig hemifrån, eller ens använda påsen de kanske har i fickan, så tror jag att många av dem inte heller orkar gå till den där behållaren några meter bort… Jag menar, det finns ju papperskorgar lite överallt på stan men trots det slänger folk skräp på gator och torg utan att blinka.

Annons
Published in: on november 15, 2008 at 2:51 e m  Comments (5)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/11/15/gratis-hundbajspasar-hjalper-det/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. Möjligen underlättar det för arga tanter som mig. Om jag är på humör brulkar jag gasta lite om det då jag ser det – så att de får skämmas inför resten av menigheten. Och kan de inte ens skylla på påsbrist tar det nog bättre…
    Fast dummast av dumma är väl jonen som plockar upp och slänger påsen i naturen! (Och då menar jag alltså folk som INTE använder denna utmärkta produkt: http://www.seahundochkatt.se/index.php?main_page=product_info&products_id=1702) Vad är tanken? ”Nu gör jag ju i alla fall halvrätt…) Eller hoppas de kanske att någon arkeolog ska hitta den om 5000 år och få nåt att grubbla på?

  2. Dessa som delas ut gratis var visst också biologiskt nedbrytbara, så det är ju ett plus. Dessa du nämner som plockar upp bajset i en påse, och sen slänger påsen i naturen – – vad tänker de med?? undrar jag ofta. Varför plocka upp ens i det fallet?

  3. HAH! Löjligt skön bild.

  4. 😆 ja visst är det!

  5. hej


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: