Man botad från HIV

Tittar just på tv4 Nyheterna, som berättar om en amerikansk man som fick en benmärgstransplantation av tyska läkare. Mannen hade både leukemi och HIV (HIV sedan tio år) och efter transplantationen fann man inga spår av vare sig leukemi eller HIV hos mannen.

De tonar dock ner denna fantastiska nyhet med att det är farligt att göra benmärgstransplantationer och inget som kan ses som ett ”botemedel mot HIV”.

Läs vidare:

SR

Aftonbladet

Ny Teknik

Detta är fantastiskt stort!

Annons
Published in: on november 13, 2008 at 11:06 e m  Comments (20)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/11/13/man-botad-fran-hiv/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 kommentarerLämna en kommentar

 1. verkar helt vansinnigt! coolt. om min nära hade hiv hade jag gärna genomgått en transplantation även om det är farligt.

 2. Jag har en nära med AIDS och skulle göra detta för honom, men han skulle nog inte vilja att jag tog risken..

 3. Botemedel mot HIV och andra så kallade obotliga sjukdomar är inga nyheter, och många har blivit fria från det. Men media uppmärksammar inte detta av någon anledning. Läs på om Jim Humble och hans mms t.ex (miracle mineral supplement) för ett exempel på ett botemedel. Nån mer som känner till detta?

 4. Undrar om det måste vara från benmärgen? Man kan ju hämta stamceller från blodet också. När man ska bota t.ex leukemi är det ofta mer effektivt.

 5. @Robin: Om det finns vetenskapliga botemedel borde väl det ha läckt ut till media, jag har svårt att tro att det finns botemedel mot HIV sedan länge….

  @Frk Forster: Denna benmärg hade visst transplanterats från någon som var resistent mot HIV… det visste jag inte att vissa människor var. Kanske kan det gå med andra stamceller med?

 6. Anna: Det är vad de flesta tror som inte har satt sig in i ämnet, och just därför är det så få som någonsin ens försöker leta på egen hand, utan bara låter sig matas med vad media säger, och avfärdar allt annat. De stora läkemedelsbolagen kännar otroliga summor pengar på sina behandlingar av sjukdomar men inte alls lika mycket på riktiga botemedel. Om det skulle komma ut i öppet ljus att det faktiskt finns botemedel mot nästan alla ”obotliga” sjukdomar skulle läkemedelsindustrin falla.
  mms läkte ut i media i ett land i Afrika, men myndighetspersoner var ganska snabba med att tysta ner det hela genom hot och liknande. Det kan du läsa om i Jim Humbles bok om mms som finns gratis på internet. Det hela är väldigt logiskt, men man måste ta sig tid att läsa på och sätta sig in i det för att bilda sig en riktig uppfatting. Finns massor med information om detta, så det är bara att googla på Jim Humble om du är intresserad.

  mvh Robin

 7. @Robin: Jag tycker mig ha förstått att Jim Humble är scientolog. Det svävar lite info om det på nätet, men jag har inte tittat närmare på det. Är han scientolog så är hans ord inte annat än blaj för mig.
  Om info om ett seriöst, vetenskapligt bot mot HIV läckt ut i Afrika så skulle det inte stoppas, för afrikanska myndigheter vet att det är det största hotet mot befolkningen. Dessutom så får de flesta afrikanska länder sina bromsmediciner (och liknande) genom bistånd eller att de får köpa dem mycket dyrt från västvärlden. Alltså finns inget intresse i afrikanska myndigheter att inte finna ett bot.

 8. Ser att ovanstående inlägg av mig såg lite väl arrogant ut. Ledsen om det uppfattades så, det var inte min mening iaf.

  /Robin

 9. Scientolog verkar han inte vara, har läst hans bok och varit i kontakt med forskare som håller på att skriva användarmanualer till mms. Har själv använt mms för att bli av med blödande tandkött, alergiattacker mm.
  Det går mycket rykten på internet, och mycket är smutskastning av olika anledningar, bla för att människor inte ska intressera sig vidare i ett känsligt ämne. men varför inte gå till själva källan och lyssna på vad mannen själv säger, och läsa hans bok?
  Jo det går ju alltid att argumentera om vad afrikanska myndigheter vet och tänker, men det är ändå bara åsikter, och inget man kan vara säker på. Den historian som du berättar är ju den klassiska mainstream varianten som människor matas med ständigt, och som de flesta säkert tror på också. Men som sagt, sätt dig in i vad Jim Humble och många andra säger, så får du höra en helt annan, djupare variant av hur världen funkar.

  /Robin

 10. Jag uppskattar att du skriver dina åsikter i ämnet Robin. Men jag håller mig ändå fullständigt till vetenskap och enligt den finns hittintills inget bot mot HIV vilket gör just historien i detta inlägg fantastiskt! Detta kan vara början på ett bot. Kanske tycker du att min historia låter mainstream, men jag har en fot på den afrikanska kontinenten och har växt upp med mycket afrikanskt inflytande i familjen. Jag har mina åsikter grundade i erfarenhet.

 11. Ok, jag respekterar det. En fråga: Varför anser du att historien som aftonbladet skrev om är vetenskap men inte historien om mms? Finns ju faktiskt en kemisk förklaring till hur mms funkar och varför det är så effektivt som det är.

 12. Jag grundar detta inlägg i intervjun jag såg i tv (på tv4-nyheterna) med de ansvariga tyska läkarna. INTE efter Aftonbladet. Dem länkar jag bara till.

 13. Ok. Tackar, nu ska jag inte störa mer :). Tack för en givande konversation!

  /Robin

 14. Hehe, stör på du! :mrgreen:

 15. Förresten, tänkte bara berätta att aftonbladet länkade till 3 st bloggar som hade med HIV nyheten att göra, och en av dem var din, vet inte om du känner till det, men så var det iaf, och det var så jag hittade denna bloggen. Återigen tack för konversationen.

  /Robin

 16. Tack för att du sa det, men det är oki med mig att de länkar hit.
  Tack själv. /Anna

 17. Om man driver en blogg som är tillräckligt angelägen och intressant så får man förr eller senare besök av scientologerna. (Jag har aldrig haft dem hos mig!) De ska alltid ”tipsa” om en ny, annorlunda eller alternativ teori. Du hanterade det här lysande, mwaahaha, men de lär komma tillbaka så snart du skriver nåt om psykofarmaka, neuropsykiatriska funktionsstörningar, utbildningar, hiv eller missbruk. Etc. Håll dig till sex i fortsättningen om du vill undvika oönskade besök är mitt vänliga tips! 😀
  Sov så gott önskar Anna-Karin!

 18. Hej, tittade in igen, och såg ovanstående meddelande.
  För övrigt så är jag inte religiöst troende alls. Men jag verkar ha blivit stämplad som en
  scientolog. Anledningen till att jag ville tipsa är just pga det fantastiska i informationen om mms. Jag tror det bara är en naturlig mänsklig reaktion att vilja upplysa andra om något nytt lovande man hittat. Men visst inser jag att vissa religiösa rörelser funkar på samma sätt, att de vill pracka på folk info. och det var väl det intrycket jag gav antar jag.
  Ville bara klargöra.
  Nu ska jag gå och läsa på om scientologi, så jag vet exakt vad det innebär. Så kanske
  man får en och annan insikt på köpet också.

  /Robin

 19. @akgranberg & Robin:
  Jag vet inte om du Robin har hjärntvättats lite av scientologerna. Om inte än, så passa dig för dem! Jag har inget som helst till övers för scientologerna pga av tidigare duster jag haft med dem, och erfarenhet från en avlägsen fd ‘släkting’ (låter konstigt, men så definierar jag den personen). Scientologer håller på med en hatkampanj mot allt inom sjukdom, medicin och psykiatri för att skrämma bor folk från vettig vetenskap och få in dem i sitt eget nätverk.

 20. For latest information you have to go to see the web and on
  the web I found this website as a finest web page for most up-to-date updates.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: