Är USA mogna för en svart president?

Nu säger de att OM Obama förlorar valet så är det pga av hans ras, enligt statsvetare och valanalytiker. Det vore ju verkligen idiot-pinsamt, men säkerligen fullständigt möjligt! Det finns ju sån dold rasism i USA (likväl som i Sverige).

Och frågan är ju hur åren skulle bli just på ”ras-frågan” om Obama vinner valet. Skulle allmänna amerikanska befolkningen acceptera en svart president? Eller jo, han väljs ju då av folket.. mer eller mindre. Men hur kommer responsen bli bland de som INTE vill ha honom som president just för att han är svart?

Min förhoppning är ju att en svart president skulle flytta fram USA i utvecklingen. Tanken om ”den amerikanska drömmen” osv ska ju gälla svarta likväl som vita…

((nu blir det korta inlägg för jag lyckas inte använda mig av någon simultanförmåga nu…)) 😉

Annons
Published in: on november 5, 2008 at 3:51 f m  Comments (4)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/11/05/ar-usa-mogna-for-en-svart-president/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det verkar mer och mer osannolikt att han förlorar kollade på LJ där jag hittade nyare data och tydligen så gott som vunnet nu, vågar inte tro det riktigt än även om det glatt pratas om Obama seger både på TV och på nätet.
    Men med tanke på de människor som ogillar honom förkärlek för vapen får de se till att om han verkligen vinner se till att vara väldigt noga med livvakter så att inte nog bitter galning gör något dumt och skjuter honom.

  2. Han vann!
    McCain erkänner just Obama som ny president!

    Nu sätter min oro in för Barack Obama… för alla galningar som finns….

  3. Det är ju de, om man skall vara lite fördomsfull är det väl bland hans bittraste motståndare som de värsta vapengalningarna finns?

  4. Ja jag riskerar med att låta fördomsfull, för jag tror så med…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: