Nerverna på helspänn… snart avgörs det.

Jag kan inte tänka på annat nu… det enda som snurrar i mitt huvud är två stressade karlar: John och Barack heter dem. Vem av dem kommer inom kort bära ansvaret för hela världens väl och ve? Vem av dem kommer få sopa och städa efter George W Bush’s framfart som den komplexfyllde lille mannen han är? Kommer båda städa upp efter honom eller kommer en viss John forstsätta i samma spår? Jag tror inte McCain kommer vara lika illa som Bush; att han bara kommer omge sig med ja-sägare som Bush. Men jag tror dessvärre inte heller att han kan je USA och världen all ny kraft som behövs.

En tanke som slog mig när jag vaknade med fjärilar i magen i morse var:

Tänk på när du brukar vara riktigt nervös. Tex inför en jobbintervju, en tenta, en flygresa. Vad som helst. Föreställ dig den känslan som den oron ger dig.

Det gjorde jag i morse (förmiddags…) där jag låg och drog mig i sängen.

Och sen tänkte jag: ”Okej, om jag skulle vara såhär nervös inför en kommande (ganska vardaglig) händelse, hur tusan mår inte Obama och McCain just nu då?”

Jag som kan vara så in i helsikes nervös inför en vanlig vardagshändelse…. så där nervös så jag tror jag ska svimma… som att hela världens framgång vilar på MINA axlar…

Hur mår man då när man VET att det är (i hårda drag) 50% chans att du inom några timmar kommer styra HELA världen?!

Jag fick därmed lite perspektiv på min egen vardagliga oro… tacksam för att jag inte har så många ansvarsområden så att säga… 😉

I natt blir det valvaka för nervösa Anna. Jag ska försöka sova tex mellan 19 och 00, och sen upp i soffan. Duka upp med chips, pepsi max, kaffe, mackor – allt för att hålla mig vaken. Och datorn i knät så klart!

Nattens (svensk tid) händelser borta i staterna är som följer:

Kl 00.00
Kentucky och Indiana stänger först kl 18 lokal tid. Men eftersom båda delstaterna har två olika tids- zoner är det oklart om resultat kommer vid midnatt eller kl 01. I vilket fall bör Kentucky gå till McCain. Om Obama tar Indiana är det en viktig indikation.

Kl 01.00
Vermont, Virginia, Florida och Georgia stänger kl 19 lokal tid. Tar Obama Virginia, Georgia och Indiana pekar det starkt mot en seger. Även en eller två segrar är en viktig indikation.

Kl 01.30
Ohio, West Virginia och North Carolina stänger 19.30 lokal tid. Alla tre är viktiga delstater som bekräftar en segertrend om Obama vinner.

Kl 02.00
Vallokalerna stänger i Delaware, Maryland, New Jersey, Pennsylvania, Massachusetts, Maine, Connecticut, Rhode Island, South Carolina, Alabama, Mississippi, Tennessee, Illinois, Missouri, Texas, Oklahoma, North Dakota och South Dakota.

Kl 02.30
Vallokalerna stänger i Arkansas.

Kl 03.00
Röstningen avslutas i New York, New Hampshire, Wisconsin, Michigan, Minnesota, Louisiana, Kansas, Nebraska, New Mexico, Colorado, Wyoming och Arizona. Om opinionsmätningarna stämmer kan en vinnare komma att pekas ut.

Kl 04.00
Iowa, Montana, Utah och Nevada stänger vallokalerna.

Kl 05.00
Kalifornien, Oregon, Idaho, Hawaii och Washington avslutar röstningen. Om ett klart resultat föreligger när vallokalerna på västkusten stängts så kan en segrare utropas.

Kl 07.00
Sista vallokalen i västligaste Alaska stänger.

—-

Skit… kom på att jag har tvättstugan ikväll 19-23… hur ska jag göra nu då?

Sömn…. rena kläder…. sömn…. rena kläder… Äsch, det får tiden utvisa.

Oh fy fy fy…. imorgon eftermiddag ska jag till psyk. Ujuj…

Ska du också sitta uppe i natt?

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/11/04/nerverna-pa-helspann-snart-avgors-det/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommentarerLämna en kommentar

 1. Nej – det ska jag inte… 🙂 Men du kan lita på att jag kommer vakna nyfiken som en Nicke.
  Jag skänker all pigghet till dig så tar jag hand om sömnen inatt. Sen imorgon när jag kliver upp så bollar jag över sömnen till dig. När du ska till psyk sen så kastar du bara tröttheten på mig så tar jag över. Bättre att jag sover på jobbet än att du sover på mötet. Deal??

  🙂

 2. Hihihi! Det låter som en jättebra deal tycker jag!! 😆
  Förutom det sista kanske… inte ska väl du behöva sitta och sova på jobbet för att jag ska hålla mig vaken på mitt möte? 😉

 3. God kväll! Jag inser att jag inte behöver logga in på DN.se och kolla vad som händer, så länge jag nu orkar vara vaken det vill säga. Du verkar ha råkoll. Och jag har ju ingen TV, haha! Kommer att kika in här då och då i stället.Hoppas du har bunkrat upp ordentligt med koffeiläsk och snafs, att det blir en spännande och välrapporterad valvaka, och att utslaget gör dig nöjd! 🙂
  Kram Anna-Karin!

 4. Hej Anna-Karin! Ja du, vi får se hur det hela faller ut. Jag ska inte ge mig, och låta tröttheten segra – jag vill inte missa hur detta går. Jag tycker att vägen till målet är mer intressant än att bara läsa en rubrik: ”XXXXX vann!”.
  Nu lyssnar jag på Orff’s Carmina Burana och blir uppeggad. 😛
  Jag ska dricka kaffe och äta dumheter fulla med socker hela natten, och försöka skriva av mig här emellan varven med. 😀
  Kram!

 5. Carmina Burana, oj! Det är ju ett av mina älsklingsverk! Definitivt ingen musik som man blir sömnig av. Du skriver härligt, jag är urglad att jag hittade hit (tack vara BippoQueer). Jag kollar hit då och då men gissar att jag inte orkar hela sträckan, var ju uppe halv sju i morse och vid min ålder behöver man få sina timmar (usch så tråkigt det lät och det är det väl.)
  Kram! 😉

 6. Ja det är otvivelaktligen ett av mina favoritverk också! Jag såg det framföras på Linköpings statsmuseeum med min far för några år sedan. Det var en upplevelse utan dess like!
  Jag är jätteglad att du hittade mig via BippoGueer, för på så vis fick ju jag med vetskap om din existens!
  Jag förstår om du inte orkar vara uppe hela natten, men jag ska ge all min kraft åt att stanna vaken!
  Kram!

 7. Jag tror Obama vinner. Jag hoppas det, för Iraks folks skull om inte annat. Vad vet man, det går inte att förutsäga trots att kvällstidningar och opinionsinstitut gör sitt yttersta. Men även i detta besynnerliga land brukar det historiskt sett bli ett ideologiskifte när den rådande regimen fått strula till det tillräckligt länge. Jag kan bara tro att det ska bli bättre!
  Kram!

 8. Jag hoppas ju med så innerligt att det blir Obama som flyttar in i oval office – och nu ser det ut att definitivt bli så – men än vågar man ju inte ta ut segern.
  Jag hoppas på Obama för Irak och Afganistan och resten av världen. Det är god tid att ‘vi’ får en svart president i ”the land of opportunities”. Kram!

 9. Vi kommer nog att sitta uppe, dygnsrytmen är helt ur slag redan, så varför inte. Kag dricker Mountain Dew code Red och kommer sen att dricka chokladsojamjölk!
  Jag skall ändå inte göra något imorgon förutom att vara hemma och vara sjuk.
  Om du har något IM program har du lust att chatta? Kan inte prata så mycket som jag vill med Syster för snart är min röst helt slut.

 10. Jag skickade ett mail till dig – jag fattar inte hur man addar på det IM jag har på denna dator… 😦

  Min dygnsrutm har ju varit stukad hur länge som helst, och nu har jag fått ordning på den sen några dagar… det var ju fan det. Förr satt jag ju hur lätt som helst uppe till halv fem eller så.. men nu börjar jag bli trött… ska koka lite kaffe. 😀

 11. Addat dig, klicka på pingvinen så att du får upp din ”buddy list” och se om där finns något meddelande. Mmmm kaffe, det är gott det!

 12. Jag klickar på pingvinen men det kommer inte upp nåt nytt ändå… 😦
  Jag förstår inte detta jag… När jag dragit om kablarna efter nattens seans så ska jag adda dig från vanliga datorn och då bör du sen synas från denna med…

 13. Pidgin har varit tjurig på sistone 😦 undrar om man skulle prova något annat.

 14. Du har med pidgin va? Ja jag skulle gärna prova nåt annat. Men jag sitter ju så sällan vid denna dator, men ska kanske ta tag i att ha en annan IM här ändå?..

 15. Jepp det har jag, det finns en del andra för Ubuntu man borde kanske utforska utbudet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: