Kan en få lite tips om trådlöst nätverk månne?

Jag är så smart!!! ….eller så hade jag bara en sjuhelsikes flyt! 😉

Men nu ni – nu har jag efter mycket om och men fått liv i min gamla, kära Acer laptop som för ett år sedan totalförstördes (troddes det) av en sjuhelsikes virusinfektion! Då hade den windoze (sorry, windows) och jag hade inte råd att uppdatera virusskyddet – och vips: dödförklarad!

Mitt ex (som är datanörd med stort D) fixade och donade en massa med den lilla stackars sjuklingen till dator, isolerade virusen och installerade Linux Ubuntu 7.10. Jag kan inte mycket alls om detta med datorer, men det hela resulterade i att jag fick en halverad hårddisk eller vad det nu var han snackade om (exet). I vårt förra gemensamma hem hade jag bruk av den nyvaknade sjuklingen via trådlöst nätverk (allt sånt är grekiska för mig…). Efter lite tid blev den dock sjukare och sjukare igen, och jag fick till slut avställa den. 😦

Men nu ville jag ju såå innerligt ha en laptop som alternativ till min stationära iMac, och tog idag tag i det med hull å hår! Efter många fula ord och smärre vredesutbrott så hoppsan hejsan – INTERNET dök upp i lilla burken – så nu lever den igen! Hur länge är ingen som vet, men den funkar just nu helt perfekt!

ETT problem som jag dock vill ha hjälp med av er läsare: Jag vill inte flytta ”internetsladden” fram och tillbaka mellan datorerna, så jag undrar lite kring detta med trådlöst nätverk. Vi (exet och jag) hade ju det och oh vad det kändes skönt! Men jag har lämnat allt sånt hos honom, för det var hans manicker.

Så. Nu vill jag alltså ha lite tips på vad jag ska införskaffa för att kunna tassa runt i lägenheten utan annat än elsladden att tänka på?

Annons
Published in: on oktober 26, 2008 at 6:30 e m  Comments (2)  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/10/26/kan-en-fa-lite-tips-om-tradlost-natverk-manne/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. I stället för att koppla ”internetsladden” i datorn kopplar du den till en trådlös ROUTER, såna handlar du på närmaste elektronikvaruhus, SIBA, ON/OFF, Elgiganten, Clas i sjön, MediaMarkt och allt vad de heter eller i en datorbutik.

    Titta in i vårt forum http://ubuntu-se.org/phpBB3/ kan du få råd om märke och modell av nå’n som har handlat nyligen. Min är urgammal.

    Se’n måste du ha trådlöst närverkskort i dina datorer, men körde du trådlöst innan har du nog det.

    Har den trådlösa lilla vännen varit avstängd ett tag behöver den nog också uppdateras. Klicka på den oranga solen uppe till höger.

    Titta in hos oss så kan du få fler råd!

  2. När jag bodde med exet så hade vi en trådlös router och jag hade nån platt grej som jag satte in i sidan av datorn som var själva ‘ihopkopplingen’ med routern. Inget av detta har jag nu i min ägo för de var exets redan innan vi blev tillsammans. Så jag måste nu då köpa både router och trådlösa nätverk både till min stationära mac, och min ubuntu-laptop antar jag?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: