Mitt liv bevisar motsatsen

Svenska scientologkyrkan säger: ”Det enda psykiatrin kan är att göra svårhanterliga och upproriska perspner fogligare och tystare, och att förvandla människor i behov av hjälp till apatiska själar som inte längre förmår bry sig om någonting.”

Jag säger: Psykiatrin har inte gjort mig vare sig tystare eller fogligare – jag röjer på som jag alltid gjort. Scientologerna hade kanske önskat att jag blivit fogligare under mina år inom psykiatrin för då hade jag inte tjafsat emot dem – men pilutta fick de!

Och om jag inte bryr mig om någonting?? Jo uppenbarligen då jag bland annat gärna belyser brister i Guds godhet, sagt av Herren själv. Läs själv! Jag är dessutom lika mycket av en människorätts- och djurrättsaktivist nu som förr. Pilutta igen! Och jag säger alltid ifrån när folk beter sig illa mot andra utan orsaker.

Suck för…. för de som säger att mina upplevelser ur mitt eget liv inte stämmer med verkligheten. Jag lever faktiskt i verkligheten som en verklig, andandes, levande varelse med känslor, upplevelser och erfarenheter – kom inte och påstå att det jag vet av god, genomlevd erfarenhet inte stämmer!

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/10/10/mitt-liv-bevisar-motsatsen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

 1. Haha, ja du, ibland önskar man att medicinerna gjorde en lite mer lugn och menlös.
  Speciellt när man blir skitarg på en gubbe som tutar åt en när man håller på och backar förbi en stolpe med stor möda. Gubben skulle iaf inte haft något emot att jag hade varit foglig och tyst!
  /
  Ella

 2. Hihi, ja du den gubben hade nog gärna sett dig foglig och tyst – höjta och skrek du åt honom alltså? 😉

  Jag kommer aldrig bli den tysta typen – för mig är det lika naturligt att demonstrativt protestera som att andas.

 3. Jag har haft otur och farit ganska illa inom psykiatrin och har inte särskilt mycket tilltro kvar till den. Men jag är inte antipsykiatri jag skulle aldrig avråda någon i behov av hjälp att söka sig dit och jag litar fortfarande mer på psykiatrin än Scientologerna!
  Jag håller på att bygga upp mig och bli mig själv igen men det är inte bara psykiatrin som har skulden till att jag blivit skyggare och osäkrare även om man inte kan påstå att jag är direkt foglig det är också skoltiden som gjort stor skada. Men jag kommer igen, sakta men säkert!

 4. Vi kommer nog igen både du och jag – hand i hand över cybervärlden! 😀
  Skam den som ger sig! Jag förstår att du som haft dåliga erfarenheter av psykvården har dålig tilltro till dem, den vore ju konstigt annars.. Ens känslor byggs ju upp av vad man har för erfarenheter.
  Jag hoppas verkligen att du får hjälp av dem…. alla som behöver borde ha turen att få hjälp….
  Jag har verkligen haft tur med den hjälp jag har fått känner jag, och önskar innerligt att alla fick det.. Det är så tragiskt bevis av verkligheten då folk blir överraskade och nästan stumma när jag berättar vilken bra hjälp jag fått/får.

 5. Hej Anna!

  Tack för jättebra info om ADD.
  Min son som är 18 år har precis börjat en utredning av ADD.
  Har legat inne en sväng efter ett självmordsförsök i december.
  Har haft depressioner och missat mycket i skolan.
  Har en nästan obefintlig självkänsla, tyvärr. Vi har försökt ge honom den tillbaka genom att berätta att han duger exakt som han är. Att han är en härlig person att umgås med. Han vill inte höra det, har svårt att ta till sig positiva saker om sig själv. Är inte deprimerad just nu. Det största problemet hemma hos oss är att han ALLTID ligger kvar i sin säng. Kommer nästan aldrig iväg till skolan. Stortrivs i skolan när han väl är där och längtar dit emellanåt.
  MEN kommer INTE ur sängen. Säger bara mmm elelr jaja jag kommer snart. När jag är på jobbet så ligger han till 16-17 på dagarna. Tills vi andra kommer hem från vårt.
  Ofta är han uppe 1 eller 2 dygn i sträck och sen sover han länge länge efter det. Han är inte överaktiv..
  Är det någon som känner igen de här symtomen???
  Orolig och ledsen mamma


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: