Det där med sexualitet

Nu har jag underhållit med själv lite med att läsa om sexualitet på olika sidor världen över…. bloggvärlden alltså. ;) Bla hos Trollhare, Bippoqueer och WitchBitch. Det satte igång en liten tanke hos mig. Vad har jag egentligen för sexualitet? Enligt Wikipedia är detta vad sexualitet betyder:

”Sexualitet är den biologiska benämningen på de sexuella beteenden hos sexuella organismer som förknippas med könslig fortplantning, könscykel och könsroller.”

I så fall är jag en sexuell organism, javisst. Jag har väl både könscykel (menscykel i alla fall – och vanlig cykel som inte är så sexuell, förutom att jag gränslar den), och ja en könsroll har jag med antar jag. Enligt Wikipedia igen då… könsroll:

”Med könsroll avses de socialt och kulturellt betingade skillnaderna mellan könen, exempelvis skillnader i beteende, normer, resurser, värderingar och status.”

Beteende, normer, resurser, värderingar, status: Jag beter mig lite slafsigt (rapar, fiser, gillar hårda tag i sängen och kollar hellre på skräck än romantik vad gäller film). Jag följer säkert massa normer omedvetet, men medvetet tycker jag inte de är varesig typiskt kvinnliga eller manliga (vad nu vad är??), resurser? Bröst, tom plånbok, snusdosa och radhus (vilken könsroll tillhör jag då?). Värderingar: öööh…. jag är en arg och farlig person, se bara här: ”Jag är till 80% ond”, vilket statistisk nog skulle betyda att jag är man 😉 , men vad det har att göra med mina värderingar är ju iof frågan… jag tycker saker och ting om precis allt mellan himmel och jord och jag tror inte det kan ses som varesig kvinnligt eller manligt heller… Status? I vilket sammanhang?? Status i samhället: loppa under dina skor, status i mitt förra förhållande: undertryckt, status gentemot mina hundar: THE MASTER!, status i familjen: yngst och mest needy… så öh, ja jag hittar inte nåt typiskt manligt ller typiskt kvinnligt där heller…

Nu börjar jag bli snurrig….. seglar iväg lite känner jag…

——————-

Tillbaka till sexualitet!

”Sexualiteten har hos många djurarter, däribland människan, även andra funktioner än förökning.”Om det bara skulle gälla förökning så har jag ingen som helst sexualitet.

”Människan är en av de djurarter som har sex både av fortplantningsmässiga, sociala och rent njutningsmässiga skäl.” Sociala skäl? 😀 ”Fika eller knulla, vad tycker ni vi ska hitta på?”

”Den mänskliga kroppen har olika erogena zoner, som genom stimulans kan påverkas och leda till en kollektiv sexuell upphetsning och utlöser lustkänslor.” Japp, så är det! Och det gäller ju både män och kvinnor, och om en person har ögonbindel och får en viss eller vissa erogena zoner stimulerade med en annan persons fingrar och mun så tror jag inte det har någon betydelse vilket kön denna ”andra personen” har. Det du inte vet far du inte illa av? 😛

Jag tror att väldigt många benhårda heterosexuella kan – om, om, om, om de släpper ALLA hämningar, kan njuta av en sexuell upplevelse med någon av samma kön – om så bara i form av stimulans men kanske inte penetrering.

Jag tror att kulturella normer än MYCKET starkare än medfödd sexuell läggning.

Undra hur det skulle se ut om vi de senaste 2000 åren haft bisexualitet som den normala normen – tänk så mycket friare vi skulle vara i vår sexualitet då!

Nu ska jag och mitt sexlösa kön sova.

God natt – händerna under täcket, gud ser allt! 😉

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/10/07/det-dar-med-sexualitet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Om vi hade haft bisexualitet som norm kanske folk skulle känna sig tvingade att då och då ”variera sig”? 😉

    Men om vi hade haft könsblindhet som norm, då hade det sett roligare ut! 😀

  2. Du lyfter intressanta faktorer som manar till tankar! Tack!

    Och jag får väl hålla med Trollhare 🙂

  3. @Trollhare: jo sant, sant… det vore ju inte så bra.. 😉 Men istället för bisexualitet vore ju könsblindhet en bra norm – att inte se till människors kön, utan till människor istället.

    @BippoQueer: ja jag är nog manad att hålla med Trollhare med.. Jag tycker det är så synd att så mycket energi läggs på att dela upp människor i olika kön (med alla krav och förväntningar som följer med det), och att man inte ”kan” falla för en person för att denne/denna attraherar en, utan att det ska vara en fråga om att man då direkt placeras i ett fack.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: