Inte konstigt en bidde lite galen kanske?

Nu har jag haft en liten videokväll igen dårå… och skriver i vanlig ordning vad det blev för nåt. 😛

Först ut var Skeletons in the Closet om en far som misstänker att hans son är en mördare… eller, är det fadern som är en psykopat? Var modern som dog i en brand ond eller god, och vänta nu – dog hon verkligen i den där branden? Snurrig och lite mindtwisting rulle, stundom satt jag och snurrade tankarna – ”vem är rackaren i dramat”??

Sen bidde det The Night Caller – inte direkt en jag skulle se om kanske… men intressant för att vara en fullkomlig b-…. c-film. Huvudrollsinnehavaren var rätt bra på att spela wacko, trots att det var en till synes rätt så minimalt påkostad rulle. Rätt så bra skilldring av en kändiskåt flicka som gör allt för sin idol…. och låt säga att hon har inte alla hästar i stallet!

Sist upp blev det Howling IV…. där mina förväntningar var lägre än Glocalnet efter att ha läst om den lite här å var… Folk som tycker till om den har bland annat sagt:

”Segare än kola fram till slutet. Man måste nog vara riktigt uttråkad för att se nåt kul i den här”

”Av det jag sett … komiskt dålig. Och ganska rejält, dessutom.”

”Tja, det finns nog inget som kan lyfta upp den här filmen ur skiten.”

Det var INTE vad jag tyckte! 😆 För jag fullkomligt älskar B-skräck! Med denna film for jag rakt tillbaka till min glada ungdom – inte för handlingens skull som väl var, utan för att det var såna här filmer jag växte upp till!

Inte undra på att min person är värd att ifrågasätta kanske? 😛 😉

Nu ska jag ut med mina egna små varulvar. Här nedan ser ni min monstruösa Tasha.

The romanian warevolf!

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/10/05/inte-konstigt-en-bidde-lite-galen-kanske/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommentarerLämna en kommentar

 1. Jag har sett Howling 1 och det var en riktig kalkonfilm! Varulvar som såg ut som långbens hårige bror blir man sällan rädd för 😉 Man satt mest och skrattade åt hur dåligt allt var men uppföljarna har jag inte sett så dom kan ju vara bättre 🙂

  Jag älskar b-skräck med och var nyss och hämtade mina filmer jag beställt.. Så nu e det fullt med zombie, splatter och kanibalfilmer här!! ;);)

  Yes!!

 2. Hehehe, ja smaken är ju som baken.
  Delad..
  och i mitt fall även bred! 😛

  Jag såg Howling VI igår och den var inte lika bra som IV:an, men sevärd för jag gillar ju även den b-iga handlingen i gamla rysare! 😀

  Jag avrundade natten med Shaun of the Dead – jag skrattar jämt högt till den underbara rullen!

 3. Ja det är ju himla tur att den är delad 😉
  B-iga handlingar och dåligt skådespeleri i gamla skräckisar hör ju till lite tycker jag..

  Det bästa som finns är ju om man tex. ser micken i bild eller en slang som blodet kommer från.

  Shaun of the dead är ju en klassiker! Får ta oh se den igen snart 😉

 4. Ja det är bra att smaken är både delad och bred. 😉
  Och ja sant sant – en sann b-skräckis ska ha lite småkasst skådespeleri!

  I Bad Taste finns en scen där man ser en orange hink ute i periferin som någon håller i och slänger ur den ut ”blod” över skådespelarna! 😆 😆

  Ja Shaun of the Dead kan jag se huuuur många gånger som helst – så nästa gång kan vi se den tillsammans! jag skrattar så jag kiknar till den! 😀

 5. Hmm.. Jag har inte sett den scenen i Bad Taste än.
  Vilken scen är det?? Måste kolla igenom när jag kommer hem..

  Jupp vi får kolla på den tillsammans tycker jag, och The Grudge som jag har hemma nu 😉

 6. Finns en uppsjö av sjukt bra zombiefilmer, men det bästa – VÄRSTA – är väl ändå att zombisarna nu börjar LÖPA snabbt o målinriktat. De har muterat sig, så det gäller att passa sig för framtiden.

  För er som inte har gjort det – köp och memorera THE ZOMBIE SURVIVAL GUIDE, en handbok i hur man överlever zombieattacker av Max Brooks. Det finns även ett avsnitt där man kan fylla i egna observationer så det är lättare att forma en överlevnadsstrategi.

  /Living in Fear

 7. Filmrekomendationer:

  Night of the Living Dead
  Dawn of the Dead
  Day of the Dead
  Dead Meat
  Black Sheep
  Zombie Strippers
  Diary of the Dead
  I am Legend (nästan zombie)
  Return of the Living Dead 1 – 3
  Evil Dead
  Evil Dead 2

  och självklart ”Army of Darkness” som jag såg IGEN igår kväll!! Bruce Cambell är KUNG!!!

 8. Allmänbildning:
  Man MÅSTE se BUBBA HO TEP: Elvis o JFK på ett ålderdomshem som gör upp en evig kamp mot det onda genom att slåss mot en mumie från Egypten som suger livskraft från pensionärers anus!! Kan en story bli bättre??

  Bruce Cambell igen – bästa citatet från filmen (löst ihågkommet):

  ”You have your torch?”
  ”Check baby”
  ”You have your ropes?”
  ”Check baby”
  ”Have you got your clothes?”
  ”BIG CHECK ON THAT ONE BABY!”

  ……och så har han på sig en Elvis dräkt från 1976!!! Fy faaaan vad underbart! Det är den filmen jag saknar mest i Kenya

  😀

 9. @Pirv Almighty: du kan dina filmer du, och det är allt en härlig lista du raddar upp! Men du glömde Hotet från underjorden! 😆

  Driver du med mig???? Finns det en film med temat du beskriver här ovanför????? Eller pullar du bara mitt ben?? Kunglig handling!!

 10. I AIN’T SHITTIN’ (som en halvinavlad fransman sa till mig från skithusbåset bredvid mig på den isländska landsbygden….fan, det var också en sann historia 🙂 )

  Det finns en av de bästa filmerna i världen som har den storyn: BUBBA HO-TEP

  http://www.bubbahotep.com/

  Om du inte har den, MÅSTE den in i samlingen!! Om du hittar den – se den inte förrän vi ses i april så ser vi den ihop :O eller om du inte kan hålla dig ser vi den då igen!!!

  LÖÖÖÖV

 11. Hur skriver jag massa roliga ansikten i dina rutor?

  🙂

  😉

  😀

  Bosse for President

 12. CHECK THIS OUT 😉

  We find the King (Bruce Campbell) as an elderly resident in an East Texas rest home, who switched identities with an Elvis impersonator years before his ”death”, then missed his chance to switch back. Elvis teams up with Jack (Ossie Davis), a fellow nursing home resident who thinks that he is actually President John F. Kennedy, and the two valiant old codgers sally forth to battle an evil Egyptian entity who has chosen their long-term care facility as his happy hunting grounds…

  ”Mind-blowing in its originality, Bubba Ho-tep transcends the ”late-night cult” genre by virtue of captivating performances by Campbell and Davis, and the assured direction of Don Coscarelli. Coscarelli handles the bizarre material with such precision that you actually believe that Elvis and JFK are alive and not quite well. He treats the characters, and old age for that matter, with such respect that no matter how absurd things become, you are completely with him. Bubba Ho-tep, with its cinematic flash and terrifically offbeat humor, is a fantastic story of redemption, courage and friendship.”

 13. Hahaha! Låter ju som en helt oslagbar film!!! Som Happiness möter Gökboet möter Night of the Living Dead möter When Harry Met Sally! 😆

 14. Roliga ansikten tänkte jag lägga upp en mall för på en speciell sida i sinom tid!! Coolers att du frågade om det nu, för jag fick den idén i morse – att jag kanske ska dela med mig av hur man gör dessa smailies, för jag tycker de livar upp så mycket!

  Håll utkik – en ny sida (här inom denna asså) lär dyka upp (med bildlänk till höger där —> )

 15. Hello, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.
  I’m trying to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: