Dag fyra på concerta

Jag tänkte börja detta inlägg såhär:

”…och ännu känner jag ingen skillnad.”

Tills jag kom på att det nog vore bullcrap för det gör jag ju allt… sen om det är Concertan eller inte återstår kanske att se.

Men jag känner mig tröttare, mer nere, mer oföretagsam.

Har svårt att få tummen ur, känner mig lätt missnöjd med världen och dess invånare, och glädjs egentligen bara åt att jag har nya filmer att titta på.

Annons
Published in: on oktober 4, 2008 at 3:08 e m  Comments (12)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/10/04/dag-fyra-pa-concerta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

 1. Hmm det låter inget vidare (jag vet jag är ett geni ;-))
  Har du någon kontakt planerade med vården inom den närmaste tiden? För om det är Concertan är det ju bra att ta tag i det innan du går ner dig allt för djupt. Skulle det nu vara Concertan är det ju ändå inte kört, för vad jag förstår finns det de som inte mår bra på den men istället är hjälpta av Ritalina. Finns kanske fler ADHD mediciner man kan få i Sverige jag har inte riktigt koll på läget får jag väl erkänna.

 2. Jag ska nu under första månaden ta blodprover en gång per vecka, så får väl en kallelse snart hoppas jag… annars får jag höra av mig till dem.
  Ofta mår man ju sämre i början av en ny medicinering, så det är nog bara det som är grejen hoppas jag…
  annars får vi se om jag byter till ritalin eller så.

 3. Det är sant att man blir lite nere i början. Men det försvinner succesivt med tiden. Om man är medveten om det, så är det lättare att komma över. Så när du känner det så där hopplöst, försök säga till dig själv att det är huvet som är lite ovant vid behandlingen, ungefär likt en morgontrött unge som är lite grinig när han ska väckas.
  Känns det helt hopplöst, om du får obehagliga tankar och känslor, så prata med någon om det. Ibland räcker det med att bryta de negativa tankebanorna om man är en sån som lätt fastnar i nedåtspiraler.

 4. Så som jag mår nu är ändå många, många gånger bättre än hur jag mått under mina tre år av depression, så jag känner mig rätt så bra i jämförelse. Och är mer eller mindre övertygad om att det går över.. men klart att lite läskigt är det att känna drag av (om än små) depressionen…

 5. Det är inget konstigt att känna sig så där i början av behandlingen. Sonen har Concerta (som han börjat och slutat med i omgångar!) och han säger alltid i början av varje ny behandling att han känner sig ”trög”, men det är troligen bara att hjärnan inte är så speedad som den brukar vara, och därför känns det som att man är trög,seg och trött.
  Sen kan du känna dig nere i början, det är också normalt. Men det brukar inte hålla i sig så länge.

 6. @Catta: Tack för din kommentar! Det känns alltid lugnande att höra att de känslor man har inte är helkonstiga.. jag ska avvakta några dagar in i nästa vecka och se om jag får remiss för blodprover och så, annars ringer jag till dem.
  Jag har idag känt mig väldigt yr, men frampå kvällen kändes det bättre.

 7. Krypningar i benen, aptitlöshet, något ”konstigt” med ögonen och svårt att sova är också några fenomen som kan förekomma..så du vet 🙂

 8. Krypningar i armar och ben har jag känt av… konstiga ögon”rörelser” med ujuj… sömnen är okej ännu och jag har faktiskt fått bättre aptit än innan, mindre sötsug och mer sug efter nyttig lagad mat. 😀

 9. hur mkt concerta har du utskrivet? jag är besatt av den medicinen men får den inte på recept längre . . lust att sälja? 😀

 10. Hahaha! 😀 Njaaaa… det kan jag nog inte göra för då kommer The Man efter mig med batongen!
  Jag äter bara ”startdosen” på 18 mg.

 11. […] Dag fyra på concerta så skrev jag detta i bloggen: […]

 12. Hej Anna

  Du skriver att ditt sötbegär blev mindre och törsten efter nyttig mat mer. Har själv adhd och trots jag är väldigt smal så lider jag av att tröstäta, eller inte äta alls. Har funderat på att pröva conserta men är rädd att jag ska må dåligt av den. Min sömn vill jag inte ens tala om, hemsk dålig.

  /Kent


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: