Välkommen hem fröken Concerta

Jahaja… då har jag fått hem min första lilla burk Concerta som jag ska börja tillföra min kropp imorgon bitti. ”Fått hem” i ordens rätta bemärkelse – för idag var det full rabatt på mitt högkostnadskort.

Mindre roliga ord från FASS:

”Concerta ska inte användas om Du har har pågående symtom på allvarlig depression, såsom sorgsenhet, känsla av värdelöshet eller hopplöshet, anorexia nervosa (en ätstörning), symtom på psykos, såsom abnorma tankar eller syner eller upplevelse av ljud som inte finns i verkligheten, självmordstankar, eftersom dessa tillstånd kan försämras av behandling med Concerta.”

Det gör mig lite orolig för jag har ju alldeles nyligen börjat komma ur en längre depression med självmordstankar.. men detta pratade jag med läkaren om så det ska väl vara lugnt. Jag fortsätter även med mina Efexor också, så hoppas det ska gå bra.

Också från FASS: ”Det aktiva innehållsämnet i det här läkemedlet ger positivt resultat vid dopingkontroll.” Där sprack mina planer på professionell maratonlöperska… 😉 Bara å skita i´t nu då!

Min läkare sa att Concerta förr använts som bantingsmedel… men det hittade jag inget om på nätet. Men om så är fallet så fine by me – två flugor i en smäll. 😎

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/09/29/397/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

 1. […] ADDANNA – en alldeles ny aspirant bland damptanterna. […]

 2. *bawiiiie* Tack för länken Fröken! 😀

 3. *Kisar mot bilden* den ser nästan ut som min förutom att min är ljusgrön… jag hoppas den fungerar fint för dig och att du slipper tråkiga biverkningar.
  Jag har ju tagit Concerta ett tag och först var jag tvungen att springa till VC var och varannan vecka för att få dem utdoserade, varför vet jag inte riktigt eftersom jag hade hand om övrig medicin själv. Nu har vi Concertaburkar i hela vardagsrummet, många av dem tomma, man får känna på dem tills man hittar en med innehåll på morgonen, jag skall egentligen dela i dosett men känner mig dåligt motiverad då delar av dosetten är på drift. Concertaburkarna skall egentligen bo ihop med sina andra kompisar i medicinskåpet med de tenderar att vandra trots idoga försök att hålla ihop dem.

 4. Har dina Concerta fått ben? 😉 Hoppas inte mina får det.. ännu står de på köksbordet där jag lämnade dem när jag kom hem från apoteket idag. Sen ska de få bo med mina Efexor ovanpå badrumsskåpet. Jag har satt i system att alltid lägga fram Efexorn på handfatet när jag borstar tänderna på kvällen. På så vis glömmer jag dem aldrig. Nu ska Concerta få hänga med upp och ner från badrumsskåpet kväll och morgon.

  Nu i början av min ny-medicinering ska jag till vårdcentralen en gång per vecka för vägning (?!) och blodprover för att se att allt går rätt till, så det känns tryggt att de ska ha koll på mig.

  Jag fick idag veta mitt blodvärde och det var, som min psykiatriker så professionellt uttryckte det:”skitbra!” Hehe. 😎 Det var befriande då jag ju varit vegetarian halva mitt liv och har usla, usla matvanor…

 5. TIPS: ;-)tomma consertaburkar åker ut på direkten, annars lätt att man glömmer säga till om när det är dags för nytt recept

  Lycka till med concertan. Var uppmärksam på om du deppar ihop den första tiden även om du förmodligen inte kommer att göra det, men har du inte bipolärt i grunden eller medicnerar mot det så ska det inte vara någon större fara. Man ska INTE käka conserta med en omedicinerad bipolär sjukdom i grunden.
  —-
  Jag har stajlat min medicindosett (jag har den lilla sorten, finns i röd och blå ni vet…) faktiskt pga av ett inlägg jag läste hos Psyk och Bryt för länge sedan.
  http://psykbrytet.blogg.se/category/diagnos-dosetter-accessoarer.html

  Då skojade jag i min kommentar till dem och sa att jag skulle lacka den blankt mörksvart, kroma lockkanterna samt klä facken invändigt med långhårig röd plyschteddy. Sen gjorde jag det. Stylade alltså, Den blev matt svart och guld på lockdelen.Och nu ser jag att Sofies ser ut som min på psykbryt men jag har skrivit på min, bland annat M,T,O på ena sidan och veckodagssiffrorna på den andra.

  Jag har den i köket ovanpå fläkten i en burk med annat jox så jag kan ta den direkt Handin ringer. Jag skulle inte hitta den i handväskan (som är försvunnen) på nån hylla eller låda i badrummet, sovrummet etc (vilken var det nu igen)

  Locken ju nötta med tiden, nästa gång ska jag köpa såna här mobilsmycken och gulla till den i knallbarbierosa hahahahaha

 6. Förtydligar en grej jag skrev för det är ändå rätt så viktigt att veta (jag borde ha blivit skolfröken tamigtusan!!! hahahahaha)
  ”Man ska INTE käka conserta med en omedicinerad bipolär sjukdom i grunden”

  Man brukar först sätta in stämningsstabilicerande och sen när det funkar så sätter man in concerta som i rätt dos också kan vara stämningsstablisiserade eftersom lugnet sätter in.

 7. @Tant Rasch: Tack för dina lyckönskningar. jag har nu stoppat i mig min första pillerutt med concerta för ca tre timmar sedan. Ännu känns det bra.
  Eller, jag mår såhär: frusen, lite skakig, yr och ögonen hänger inte riktigt med. Men alla dessa känslor kan ju bero på mycket annat också. Vore ju lite konstigt kanske om eventuella biverkningar redan hoppat igång.

  Jag har ingen dosett. Jag äter bara efexor och concerta så jag håller reda på dem ändå. Hoppas jag… 😉
  Vore ju toppen iof med en svart dosett i lack med orange angora-tyg på insidan. 😆

 8. @Tant Rasch: Jag har inte dokumenterad bipolär sjukdom även att det enligt doktorn och psykologen finns tecken för det då jag periodvis är / har varit tydligt manodepressiv.
  Men det har jag nog fått bukt på ganska så bra, och även depression och ångest är rätt så avlägset. Men än har jag ”svackor” av depression som drar fram delar av mina annars antingen förträngda eller i vissa sällsynta fall bearbetade minnen och känslor.

 9. […] kollade idag lite vad som ändrats eller så sedan jag började med Concerta, och jag fick väga mig och ta blodtryck och sånt… men jag hade sprungit till mötet (delvis […]

 10. […] ADDANNA – en alldeles ny aspirant bland damptanterna. […]

 11. Skönt att det finns fler som .själv… testad min första Concerta idag….svettades, kände mig hög och fick tömma magen 2 gånger…. magen hungrig men inte resten av mig.. tog tabletten vid 8 imorse och känner mig heelt tom i huvudet nu kl 18…
  Varför?

 12. hej skulle du vilja sälja en burk?
  har kraftig adhd men svårt att få tag på en läkare.vill hest ha 54mg men 18 går också bra.hör av dig


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: