Minsta grej blir ett jätteprojekt!

Imorgon kommer min familj och även den ingifta delen hit på en enkel lunch mellan ca klockan 12 och 15. I all enkelhet ska vi äta en sallad och sitta och snacka, mest bara för att de ska få se min nya lägenhet.

Alla känner varandra och har lätt att prata och bubbla på om allt mellan himmel och jord, och allt jag ska bjuda på är en enkel sallad. Och allt som allt blir det bara en så där tre timmars umgänge. Det är inte en fråga om att jag inte vill att dom kommer, eller att jag inte tycker om dem.

Ändå har jag i två dygn nu varit på helspänn; inte bara nervös, utan fullständigt ”hypad” och stressad och kan inte släppa tanken eller sluta gå runt och pyssla med varenda lilla förbaskade detalj i mitt hem, skrivit lista med lista på allt som jag ska köpa – till en enkel sallad!

Vardagen kan vara fullständigt utmattande när man inte har några som helst energireserver kvar… 😦

Annons

The URI to TrackBack this entry is: https://addanna.wordpress.com/2008/09/18/minsta-grej-blir-ett-jatteprojekt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

 1. hej
  vill du vara med i vår brokiga skara?
  http://damptanterna.blogspot.com/
  🙂

 2. Ja du detta känner jag igen. Jag är ingen damptant än men jag är hemma för utmattningsdepression. Jag reagerar precis som du när det ska hända något. Men får jag lunka på i min egen vardag så är livet ganska bra.
  Det verkar som om du har fått bra kontakter och det är ju egentligen det viktigaste nu.
  Kram och var rädd om dig

 3. @kvinnotankar: Så har jag det med. När min vardag lunkar på i vanligt mak så mår jag bra – riktigt bra till och med. Men alla dessa projet, som är sååå små för många kan vända upp å ner på mycket.
  Jo, jag har haft sånt tur. De kontakter jag har fått och den underbara familj jag har är guld värda!
  Var rädd om dig du också! Kram!

 4. @Damtanterna: Yeah! 😛

 5. Anna, du är med i Damptantsfeeden nu så upp med Dinosaurien vettja! 😀

 6. Dinosaurien finns nu (med bildlänk) på ”Om mig och mitt” —>
  😀

 7. Hej igen Anna,

  jag skrev till dej för nån vecka sen eller så….hade då tämligen nyligen fått min ADD-diagnos. Undrade då lite om Concerta, vilket jag börjat med nu.Imorse gick jag upp till 36 mg, den gångna veckan med 18 mg kändes inte ett skvatt, kände mig bara mer trött….Få se om den här dosen blir mer kännbar. Har du börjat med Ritalin? Är det de preparaten som gäller vid ADD/ADHD, eller finns det fler?

  Hälsningar Katharina

 8. Hej Katharina!

  Visst minns jag dig! Vad kul att du skriver igen. För mig blev det markant skillnad när jag gick från 18 till 36 mg, men då fick jag också en allergisk reaktion i form av klåda och utslag, så jag slutade efter en dryg vecka (har jag för mig det var). Så imorse började jag med ritalin 20 mg istället.
  Vad jag vet och har förstått så är Ritalin och Concerta av samma familj, och sen finns det Strattera och nåe mer…. Nåt på M tror jag.

  Kram, Anna

 9. Hej!
  Vad roligt det var att finna din blogg!
  Jag är 38 år och har inte förrän för ca: 10 år sedan börjat må riktigt dåligt till och från. Det har hänt mycket i mitt liv som jag inte tänker ta upp här, men för något år sedan eller två så började jag äta Concerta. Efter att under några år ha missbrukat amfetamin så kändes det konstigt… Det som jag klarat så bra att sluta med, hade jag nu börjat ta igen, fast under kontroll av min psykiatriker.
  Först igår pratade jag och min kurator om diagnosen ADD. Jag har aldrig hört talas om den tidigare, och jag var definitivt inget ”ADHD-barn” som liten.
  Nu sitter jag här och googlar och försöker finna mer fakta om ADD hos vuxna. Jag ska träffa min psykiatriker på måndag och tänkte få lite ”kött på benen” tills dess.
  Jag har inte läst så mycket av det du skrivit om än, men kände direkt igen mig i den där situationen när någon ska hälsa på och om obehaget och paniken jag kan känna inför något som egentligen inte är något att oroa sig för. Tvärtom!
  Jag ska spara din adress och återkomma!
  Har du någon bra adress till mer information om ADD kanske du kan vara så snäll och skicka den till mig?
  klok.som.en.bok@passagen.se

 10. Hej Cecilia!
  Jag skickade ett mail till dig, så jag hoppas du får lite mer kött på benen tills ditt möte imorgon.
  jag förstår verkligen att det känns svårt och konstigt att ta amfetamin-preparat igen, efter ett tidigare missbruk.. men nu är det ju under bra kontroll hoppas jag!
  Lycka till imorgon, och hör gärna av dig igen!
  Kram, Anna

 11. Hej Anna,

  Läste nu Cecilias inlägg och tänker att vi är nog bra många fler än vi själva tror…! Som jag tidigare skrivit så har jag börjat med Concerta. Gick idag upp till 72 mg/dag, för jag har alltså inte känt så speciellt mycket. Kan känna mig skaplig på förmiddagen, sen kanske jag sitter och pluggar (läser till sjuksköterska) ett tag. Fram på eftermiddagen är jag rätt orkeslös. Blir ev. aningen piggare igen på kvällen. Har inga direkta problem att sova. Undrar om inte Ritalin med snabbare frisättning skulle vara ett bättre alternativ för mej, det verkar som Concertan med depåeffekt är lite för seeeg för mej. Vad tror Du, törs man påtala detta för farbror doktorn? Han verkar vara ganska inställd på Concerta, det är väl det man har som förstahandsmedel ,åtminstone här i Östergötland.

  Ha de så bra, Du får jättegärna skriva till min mejl: storkmor40@hotmail.com

  Kramar , Katharina

 12. @Katharina: Ja, vi som känner oss ensamma ibland kan lätt finna att vi inte är det när vi läser runt bland bloggar. Det ger mycket styrka inifrån att se att andra har samma problematik, funderingar och förhoppningar. Vad gäller snabbare frisättning så vet jag inte om ritalin är ‘snabbare’ än concerta. Jag tycker att de båda varit ganska så raska i min kropp.
  Jag tycker ABSOLUT att du ska ta upp din fundering med din läkare – det är ju det han är till för!
  Jag är ju med östgöte, och fick i första hand concerta, men nu är det ju ritalin som gäller för mig. Än vet jag dock inte hur det hela kommer utveckla sig.
  Kram, Anna!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: