Är post it’s svaret på kaoset?

Idag var jag på mitt ”aktivitets-möte” med min arbetsterapeut, arbetsförmedlare och socialsekreterare. Det är ett härligt team som är kunniga och lyhörda inför min situation. Jag ”får” inte söka jobb som det är nu, för det skulle inte gynna min utveckling. Hur ofta träffar man en arbetsförmedlare som tittar en bestämt i ögonen och säger: ”Anna, vad du är gör, sök INGA jobb!”. 😀 Och den kommentaren ”försvarar” hon med, ”för då får du det!”, och ja det är så mitt liv brukar te sig… jag får ett jobb, är fullt i gasen, är väldigt hängiven och sen krashar jag och faller in i utmattning och i värsta fall depression.

Nu har jag till uppgift att istället skaffa mig en fungerande vardag, så som den ser ut idag. Jag ska få ordning på tvättider, matlagning varje dag (nu äter jag varm mat typ en gång i veckan), listor för inköp av mat och andra förnödenheter, organisation på papper och dokument vid mitt skrivbord. Dessutom ska jag börja använda post it’s eller en whiteboard för att minnas allt jag ska uträtta under dagarna. Få ett flyt och en framförhållning.

Jag har dessutom uppmanats att kontakta kommunen för att få ett personligt ombud som fungerar som en påminnelselapp av kött och blod, men så långt vill jag inte sträcka mig. Jag är den typen som tänker och känner ”kan sjääälv!”, och vill inte ha hjälp utifrån mer än när jag verkligen behöver det.

Nu så – nu ska det bli ordning och reda! 😛

Annons

4 kommentarer

 1. Jag känner igen mig såväl i vad du skriver…ack…eller vad man ska säga. Jag blir glad över att höra att dina kontakter fungerar med AF och soss etc. Det kommer bli bra.

  Tycker du skriver jättebra, den här bloggen följer jag och vill gärna uppmärksamma den på Psykbryt i något avseende någon gång. Har lagt dig i vår länklista till att börja med. Få som bloggar bara om ADD. Bra även att du uppmärksammar annat inom psyk som tex det där med Risperdal.

 2. @Psyk: Jag tackar för titten, och tack tack tack för att du vill presentera mig på Psykbryt – det är du mer än välkommen att göra!
  Jag bloggar mest om ADD, men klämmer in lite annat blaj emellanåt med… Lite saker som inte bara pågår inne i mitt turbulenta huvud får också andas ut här emmanåt. 😉

  Vad glad jag blir för din kommentar! Nu känner jag mig ännu mer motiverad att fortsätta med min ganska så nya blogg! 😀

 3. Ja, och jag vet inte om jag har sagt det förr här, men jag har ju bloggen BippoQueer också. Jag skriver också om lite allt möjligt…klämmer in tråkigheter och roligheter. Sånt som känns viktigt för mig i ögonblicket. Ibland kretsar det mycket kring psykisk ohälsa, ibland inte alls- för livet är ju mer än bara det. Just nu är jag lite förvirrad över hur jag ska sortera det mellan två bloggar, men det som är HBTQ-igt och bipolärt går på BippoQueer och resten på Psykbryt. Ja, jag älskar att blogga…och jag älskar att läsa bloggar. Jag läser mindre och mindre böcker för att jag tycker att det finns en starkare intellektuell och emotionell substans i bloggar, och det är så många som skriver så bra och målande. Det är fantastiskt och jag har fått så många givande kontakter på det viset. Dessutom ligger det ett stort terapeutiskt värde i det (kan jag ju säga som psykbryt) men sedan får man akta sig lite för ”Bloggbrännan”,

  http://psykbrytet.blogg.se/2008/june/bloggbranna-nyord.html

  Ja, det är inte mitt mest välskrivna inlägg ser jag nu men det får duga. Jag tror du fattar hur jag menar. Skriv så länge det känns lustfyllt, säger jag! And don’t hets too much like me.:) Or like yourself:) Men det är viktigt att reagera och bloggandet skapar möjligheter.

  Är glad att du har börjat blogga. Jag har tipsat lite Damptanter om dig och hoppas att de kommer hit för att ta del av du har skrivit. Din berättelse om hur du fick din diagnos var mycket gripande och genomlysande formulerad.

 4. Jodajoda, visst känner jag till din BippoQueer – där var jag inne häromdagen och skrev en kommentar på Nakenbad. 😉

  Jag funderar kring hur jag ska ha det med denna blogg… om det blir rörigt med ADD, Barack Obama och spöken i samma blogg… så jag ska nog ta och slänga ut en blogg till och hålla denna helt fri från psykisk hälsa. 😀

  Jag gillar att ha ordning och reda för att slippa bli extra snurrig, och när jag blir snurrig av min egen blogg är det ju rätt illa. 😛

  Nu har jag lagt dig i min bloggrulle också!


Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: